SÄHKÖISET TYÖYMPÄRISTÖT

TEKNOLOGIA & TUKI

”Airo-työpöytä on venevalkama, josta lähdetään matkalle.
Kortit ovat merimerkkejä, joita seuraamalla ohjataan matkaa kohti määränpäätä: itseohjautuvan ja luovan oppimisen satamaa”

Joustavat sähköiset työympäristöt tukevat etäopetusta ja työskentelyä monimuotoisissa oppimisympäristöissä. Luuppi-palvelu määrittelee sallitut sovellukset ja kirjautumista vaativat verkkopalvelut.

Airo-työpöytä on venevalkama, josta lähdetään matkalle. Kortit ovat merimerkkejä, joita seuraamalla ohjataan matkaa kohti määränpäätä: itseohjautuvan ja luovan oppimisen satamaa!

Airo mahdollistaa opettajalle ja oppilaalle muokattavan ja joustavan toimintaympäristön yhdellä käyttäjätunnuksella.

Airon työpöydältä ovat käytettävissä mm.
• oppilashallintojärjestelmät (mm. Wilma)
• opetuksessa ja oppimisessa käytettävät pilvipalvelut (mm. Google ja Microsoft)
• oppimisalusta (mm. Moodle)
• hallinto-ohjelmat henkilökunnalle (mm. Kuntapron pilvi: Populus, Rondo, FPM ja Kehrä)
• Sähköiset oppimateriaalit (mm. Edustore).

Lisäksi käyttäjä voi lisätä, muokata ja jakaa työpöydän linkkikortteja sekä muokata palvelun ulkoasua. Airon käyttäjillä on mahdollisuus oppia ja työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta. Airo toimii kaikilla päätelaitteilla – myös tableteilla ja älypuhelimilla.

Airon esittely

OPETUSVERKKO

Hämeenlinnan kaupungilla on yhtenäinen opetusverkko. Opetusverkkoon on kytketty kaikki oppilaiden käyttämät tietokoneet ja opettajien tietokoneet. Poikkeuksen muodostavat vain hallintokäytössä olevat koneet, joita ei voi käyttää opetuskäyttöön.

Opetusverkon tietokoneet ovat vakioituja ja keskitetysti kilpailutettuja laitteita, jotka hankitaan leasing-periaatteella kolmeksi vuodeksi. Tietokonemallisto koostuu kannettavista laitteista, joka tuo joustavuutta työn tekemisen paikkaan ja aikaan mahdollistaen työskentelyn myös koulun ulkopuolella. iPad-tabletit ja älypuhelimet hankitaan pääsääntöisesti kertaostoina kaupungin hankintakanavien kautta. Mallit löytyvät tietohallinnon sivuilta kaupungin Intrasta. Kaupungilla on keskitetyt järjestelyt myös tietoliikenneyhteyksille, langattomille verkoille, monitoimilaitteille, kosketustauluille, näytöille, dataprojektoreille ja dokumenttikameroille. Kaikki opetusteknologian hankinnat tehdään tietohallinnon tai digikehittämispäällikön kautta.

Kouluilla ja päiväkodeilla on tietoliikenneyhteys. Tietoliikenneyhteydet hankitaan vuokraamalla. Laskutus tapahtuu vuokrien kautta. Hallinto- ja opetusverkon koneita ei saa kytkeä ristiin. Hallintoverkon työasemia käytetään pääsääntöisesti vain hallintoverkon tiloissa, opetustiloissa on opetusverkon laitteet. Hallintoverkon käytöstä luovutaan strategiakaudella. Langattomissa eli WLAN-verkoissa on keskitetty järjestely, jossa on mukana opetusverkko opetuskäyttöön tarkoitetuille koneille ja avoin verkko esimerkiksi oppilaiden omien päätelaitteiden käyttöön. Langattomat verkot hankitaan vuokraamalla tietohallinnon kautta.

TEKNOLOGIA & TUKI

TEKNOLOGIA & TUKI
TILAT JA LAITTEET
TEKNINEN JA PEDAGOGINEN TUKI

%d bloggaajaa tykkää tästä: